Bábovka z rostlinného bistra Botanické zahrady hl. m. Prahy

Bábovka z rostlinného bistra Botanické zahrady hl. m. Prahy
Foto: Michaela Říhová  /  Bábovka Lucie Polanské nemá chybu
18 / 10 / 2020

V bistru Botanická na talíři, které najdete v pražské Troji v Botanické zahradě hlavního města Prahy, jsou všechny produkty čistě rostlinného původu. Až na jeden – bábovku. Chcete ji ochutnat?

Jak říká majitelka této příjemné restaurace Lucie Polanská, živočišného původu je v bábovce pouze vajíčko. Jinak by totiž nešlo těsto spojit. Pokud jste ji ještě neochutnali, vřele doporučujeme. Nemá chybu! A pokud jste ji už ochutnali a nadchla vás (stejně jako mě), máme pro vás od Lucie Polanské recept.

 

Ingredience:

  • 300g špaldové mouky
  • 100g třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 100g oříšků
  • 2dcl slunečnicového oleje
  • 2dcl rostlinné smetany

 

Postup:

Z ingrediencí vypracujte těsto, vlijte do předem vymazané formy. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 45 minut.

 

Cookies nám pomáhají k Vaší spokojenosti

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Další informace