Foto: Michaela Říhová / Bábovka Lucie Polanské nemá chybu
V bistru Botanická na talíři, které najdete v pražské Troji v Botanické zahradě hlavního města Prahy, jsou všechny produkty čistě rostlinného původu. Až na jeden – bábovku. Chcete ji ochutnat?
Jak říká majitelka této příjemné restaurace Lucie Polanská, živočišného původu je v bábovce pouze vajíčko. Jinak by totiž nešlo těsto spojit. Pokud jste ji ještě neochutnali, vřele doporučujeme. Nemá chybu! A pokud jste ji už ochutnali a nadchla vás (stejně jako mě), máme pro vás od Lucie Polanské recept.
Ingredience:
- 300g špaldové mouky
- 100g třtinového cukru
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 100g oříšků
- 2dcl slunečnicového oleje
- 2dcl rostlinné smetany
Postup:
Z ingrediencí vypracujte těsto, vlijte do předem vymazané formy. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 45 minut.