Foto: Food Event / Kterou polévku máte nejraději?
Začíná období foodfestivalů a různých přehlídek jídel a na smíchovské náplavce se chystá 7. března další ročník oblíbeného Polívkování. Přijďte si pochutnat a vyzkoušet nevšední recepty ze všech koutů světa.
Celá staletí bývaly polévky převážně jídlem chudých. Ale také plnily roli léčebných prostředků především u rekonvalescentů. V současné hektické době může být dobrá kvalitní polévka skvělou volbou zdravého, teplého a rychlého jídla.
Je to navíc velmi variabilní pokrm, který lze připravit z jakýchkoliv surovin. Může být dietní i slavnostní, rychlá i složitá, zkrátka dle příležitosti, momentální potřeby, nálady a chuti.
Polévky a něco navíc
Na smíchovské náplavce vás zahřejí nejen polévky z našich krajů jako je bramboračka, kulajda, zelňačka, čočková, dýňová, prdelačka, knedlíčková, dršťková nebo poctivé vývary, ale také polévky z celého světa.
„V nabídce najdete ruský boršč, mexické chipotle, malajskou laksu, francouzskou bouillabaisse, vietnamské pho, marockou hariru nebo stále více populární japonský ramen. Pro ty z vás, kteří příliš neholdují masu, bude připravený pestrý výběr zeleninových krémů a luštěninových polévek,“ sdělili k chystanému eventu organizátoři.
A pokud vám bude samotná polévka málo, přikusovat můžete křupavé rohlíčky, čerstvý domácí chléb a jiné druhy slaného pečiva. K pití přijde k duhu teplý cider, mošt, svařené víno a samozřejmě i točené pivo. Na konec si můžete vybrat sladkou dobrotu s lahodnou kávou.